Sosyal Medya

Güncel

MHP’de taktik savaşları

Seçim sonrasında olağanüstü kongre taleplerinin dillendirildiği MHP’de kulisler hızlanırken, Bahçeli, muhaliflerin adayını yönetime almayı planlıyor.



Seçimin ertesi günü kongrenin dillendirilmeye baÅŸlandığı MHP’de taktik savaÅŸları yaÅŸanmaya baÅŸladı. Genel Merkez yönetimi kongreyi toplamadan süreci geçirmeyi planlarken, muhaliflerin aday olarak gösterebileceÄŸi Ümit ÖzdaÄŸ gibi isimleri parti yönetimine almayı planlıyor. 

Star’da yer alan habere göre Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli’nin görevinden ayrılmadan deÄŸiÅŸim taleplerini karşılamak ve muhalefet hareketini de bölmek için Merkez Yürütme Kurulu ve BaÅŸkanlık Divanı’nda deÄŸiÅŸiklik yapıp, muhalifler açısından denge unsuru olabilecek isimlerle yola devam edebileceÄŸi konuÅŸuluyor. 

Ä°KÄ° KOLTUÄžA ATAMA 

Bahçeli’nin muhalefetin olası aday isimlerini yan yana getirmemek için bir kaçını kendi yanına çekmesi ihtimal dahilinde gösteriliyor. Bunun için ilk etapta TuÄŸrul TürkeÅŸ ve Ahmet Kenan Tanrıkulu’dan boÅŸalan iki koltuÄŸa yeni isimler getirilecek. Bu isimlerin kim olacağı ise bundan sonraki süreçte izlenecek tavra baÄŸlı olacak. Bahçeli’ye yeÅŸil ışık yakan genel merkez yönetimine girecek, bu da muhalefet hareketini daha da güçsüz hale getirecek.

MHP’de ilk aday olarak TürkeÅŸ’in doktoru Selim KaptanoÄŸlu adaylığını açıkladı. Sinan Ogan’ın teÅŸkilat ve delege bazlı çalışması sürerken, sessizliÄŸini koruyan Meral AkÅŸener ile Koray Aydın arasında görüÅŸme yaÅŸandı. Adaylık için adı geçen ve Bahçeli’nin yönetime alacağı Ümit ÖzdaÄŸ ise adaylığa ÅŸu anda soÄŸuk bakıyor. 

Ä°ZMÄ°R’DE Ä°STÄ°FA 

Bu arada, Ä°zmir’de 7 Haziran’da aldığı yüzde 13.7 oyu, 1 Kasım’da 11.4’e düÅŸüren, 4 milletvekili 2’ye inen MHP’de 6 il baÅŸkan yardımcısı ve 1 yönetim kurulu üyesi, sonuçtan kendilerini sorumlu tutarak görevlerinden istifa etti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.